لیبل‌گذاری قفسه‌ها بر اساس تقاضا

[vc_single_image image=”6121″ img_size=”large” alignment=”center” css_animation=”fadeInDown”]

چهار دلیلی که بیان می‌کند چرا خرده‌فروشان به لیبل‌گذاری قفسه‌ها بر اساس تقاضا نیاز دارند.

آهسته و پیوسته بودن فروش در دنیای اقتصاد امروز لازم و کافی نیست. 

 

به عنوان یک خرده‌فروش، شما زمان و تلاش زیادی را برای تعیین و تنظیم استراتژی قیمت‌گذاری محصولات در قفسه‌های خود صرف می‌کنید. برای ارزش‌گذاری منصفانه محصولات خود در بازار با تامین‌کنندگان همکاری می‌کنید، دائما تقاضای بازار را ارزیابی می‌کنید و مطمئنا تمام تلاش خود را می‌کنید تا در کنار رقبا به فعالیت خود ادامه دهید. علاوه بر این، شما قیمت‌ها را به اندازه و هر زمان که لازم است کاهش می‌دهید تا تقاضای بیشتری داشته باشید؛ البته تا زمانی که این موارد منجر به ضررهای غیر قابل جبران نگردند.

شما همچنین برای کنترل هزینه‌های زنجیره تامین و تحلیل هزینه‌های غیرمنتظره، هر آنچه که می‌توانید را انجام می‌دهید. می‌خواهید تا آنجا که ممکن است نهایت ارزش را به مشتریان خود ببخشید و هزینه‌های ناشی از افزایش تعرفه‌ها، مالیات و سایر هزینه‌های عملیاتی را پشت سر بگذارید. اما گاهی اوقات این امر اجتناب‌ناپذیر است، به این معنی که بعضی اوقات مجبور به افزایش قیمت محصولات هستید تا بتوانید کسب‌وکار خود را حفظ کرده و به فعالیت خود ادامه دهید.

برای انجام این تنظیمات قیمت حساس به زمان، نیاز به مهارت و ذکاوت کافی در این زمینه دارید.

در این مرحله، مشکل، سیستم‌های لیبل‌گذاری قفسه‌هاست که امروزه توسط خرده‌فروشان و فروشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ریتم تغییر قیمت‌ امروز، خیلی موزون و مسجع نیست. حتی اگر تمام تلاش خود را برای حفظ یک ریتم ثابت انجام دهید، غیر قابل پیش‌بینی بودن پویایی بازار اغلب نیازمند به‌روزرسانی‌های پراکنده است. اگر برای تجزیه و تحلیل مداوم بازار از فناوری‌های مناسب و اقدامات قیمت‌گذاری توصیه‌شده در فروشگاه خود استفاده می‌کنید، پس مدیریت استراتژیک قیمت‌گذاری شما در سطح حاکم است. مسئله چالش‌برانگیز این است که بار نوسان قیمت‌ها بسیار فراتر از دفتر شرکت یا حتی زنجیره تامین شماست.

مدتی است که فروشگاه‌ها با مسئله انطباق قیمت‌گذاری‌ها دست‌وپنجه نرم می‌کنند. اطمینان حاصل کردن از این که هر یک از برچسب‌های روی هزاران محصول موجود در قفسه‌ها، نشان‌دهنده آخرین و به‌روزترین قیمت آن است، همیشه برای همه خرده‌فروشان وظیفه‌ای مهم بوده است. (یا بهتر است بگوییم فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره‌ای/ Big Box). این فروشگاه‌ها همراه با فروشگاه‌های کوچک سنت معاملات هفتگی را برای ده‌ها سال حفظ کرده‌اند. به این معنا که برای مثال هر چهارشنبه یا یکشنبه حداقل برخی از قیمت محصولات باید در سیستم و قفسه‌ها به روز شوند. با این حال، اینها تنها مواردی نیستند که ممکن است باعث به‌روزرسانی قیمت‌ها شوند.

بسیاری از خرده‌فروشان باید با فروشگاه‌های آنلاین بزرگ رقابت کرده و فروش آنلاین خود را نیز تقویت کنند. اعزام کارمندان در هر قسمت از فروشگاه برای اعمال تغییرات مداوم قفسه‌های فروشگاهی  کارآمد و مقرون‌به صرفه نیست، حتی اگر کارکنان تخصص کافی برای انجام این کار را داشته باشند و مطمئن باشند که کارشان را 100 درصد درست و دقیق انجام می‌دهند.

اگرچه انصافا باید گفت که مدیریت تغییرات قیمت در فروشگاه‌های کوچک هم راحت‌تر نیست. آنها ممکن است فقط در مورد کسری حجم محصول در مقایسه با فروشگاه‌های بزرگتر نگران نباشند، اما آنها نیروی کار کافی برای تغییرات روزانه و یا هفتگی قیمت‌ها را ندارند. این همان چیزی است که به نظر می‌رسد صنعت خرده‌فروشی به لطف تجارت الکترونیک به سمت آن حرکت می‌کند.

به بیان ساده، برچسب‌گذاری قفسه‌ها به روش سنتی دیگر منقضی شده و سیستم‌های برچسب‌گذاری بر اساس تقاضا، اکنون مورد توجه است.

نیاز به سرعت بیشتر تنها یکی از این دلایل است:

1.آیا قیمت محصولات مناسب است؟… یا نه؟

آخرین مطالعات انجام‌شده شرکت زبرا درباره دیدگاه خریداران نشان می‌دهد که 60 درصد از خریداران، قیمت کالا را به عنوان مهم‌ترین ویژگی خرده‌فروشان مورد علاقه خود ذکر می‌کنند. این بدان معناست که مناسب بودن قیمت از نظر رقابتی بسیار حائز اهمیت است. بدون پرینتر لیبل، امکان حواس‌پرتی کارمندان و قیمت‌گذاری نادرست وجود خواهد داشت. علاوه بر این، سیستم‌های بررسی قیمت و یا نقطه فروش (POS)  شما ممکن است به‌روزرسانی قیمت را منعکس نکند- که این مورد برای تجربه مشتری مناسب نیست. هر نوع مغایرت می‌تواند موجبات نارضایتی خریداران را فراهم آورده و منجر به یکی از این دو مورد شود: خرید رها شده یا تحقیقات طولانی‌مدت کارکنان در مورد عدم تطابق.

2.به‌روزرسانی قیمت‌ها یک رقابت بین انسان در مقابل ماشین است… فکر می‌کنید هر بار کدام یک برنده خواهد بود؟

مطمئنا، سیستم برچسب‌گذاری لبه قفسه ممکن است باعث صرفه‌جویی در هزینه سرمایه‌ای (Capex) شود اما هزینه عملیاتی (Opex) را حفظ می‌کند. این آمار را در نظر بگیرید: یک فروشگاه بزرگ خرده‌فروشی Big Box می‌تواند حداکثر 1667 تغییر قیمت در روز ایجاد کند. یک خرده‌روش تجارت الکترونیک عظیم چطور؟ تقریبا 2.5 میلیون تغییر قیمت. راز (نه چندان پنهان) آنها؟ این الگوریتم‌های پیچیده قیمت‌گذاری نیستند که آنها برای تعیین 2.5 میلیون تغییر قیمت استفاده می‌کنند؛ در واقع سرعت آنهاست که این عدد را برایشان به ارمغان می‌آورد.

پس از آنکه همکاران فروشگاه شما ساعت‌ها به مرتب‌سازی برچسب‌ها پرداختند، آنها اغلب روزها را به جستجوی محصولات و به‌روزرسانی قیمت‌ها می‌پردازند. در تمام این مدت، مشتریان شما در حال مقایسه قیمت‌ها با رقبای شما به صورت آنلاین (که به لطف برنامه‌های تلفن‌های همراه بسیار راحت و رایج است) و حتی در فروشگاه‌ها هستند. اگر قیمت قفسه شما منعکس‌کننده قیمت تازه کاهش‌یافته محصول و یا گزینه کم‌قیمت نیست، ممکن است فروش خود را از دست بدهید. به همین دلیل ضروری است که فروشگاه‌های شما امکان تغییر قیمت قفسه‌ها با سرعت را داشته باشند.

3.کارکنان فروشگاه باید قادر به دریافت و اعمال تغییرات قیمت در زمان واقعی باشند، درست است؟ 

شما روال کار را می‌دانید. دفتر شرکت یا تحلیلگر محاسبات شما استراتژی قیمت‌گذاری محصولات شما را تعیین می‌کنند و برچسب‌های از پیش چاپ شده قفسه‌ها را برای فروشگاه‌های شما ارسال می‌کنند. اما با این سرعت عملیاتی که برای ادامه کار در “اقتصاد فعلی” لازم است، این روش چندان مناسب نیست. برخی از مشتریان اظهار داشته‌اند که چاپ این برچسب‌ها و در واقع ارسال به آنها ممکن است چندین روز طول بکشد. فروشگاه پس از دریافت برچسب‌ها باید آنها را در اختیار کارمندان قرار داده و سپس نیروی کار را برای انجام مبادلات اختصاص دهد. با توجه به زمان مورد نیاز برای برنامه‌ریزی و اجرای این مدل قیمت‌گذاری از قبل چاپ‌شده، بسیار محتمل است که قیمت‌ها حتی قبل از اینکه آخرین دسته از برچسب‌های به‌روزشده در قفسه قرار بگیرند، بار دیگر نیاز به تغییر داشته باشند.

4. چه کسی نمی‌خواهد تلافات را کاهش دهد؟

لیبل‌های قیمت‌ چاپ‌شده، کاغذ و زمان را هدر می‌دهند.

شاید شما الان از یک چاپگر لیزری برای تولید برچسب‌های قیمت استفاده می‌کنید و آنها را در جلدهای پلاستیکی روی قفسه‌ها قرار می‌دهید. گرچه به نظر می‌رسد این سیستم مقرون‌به‌صرفه باشد، اما این طور نیست. این مورد می‌تواند هزینه‌های شما را افزایش دهد( هزینه بالای تونر، فرم برچسب لیزری، کاغذهای بیهوده و قرارداهای نگهداری گران قیمت). و این رقم حتی شامل هزینه‌های کارکنان شما نمی‌شود که مرتبا از قسمت فروش به دفتر می‌روند تا برچسب‌ها را چاپ کنند- زمانی را که بهتر است با مشتریان خود سپری کنند.

ساده‌ترین راه برای قیمت‌گذاری در سطح بالا،  حرکت به سوی یک سیستم برچسب‌گذاری بر اساس تقاضا است.

مردم احتمالا برای مدتی هنوز در فرشگاه‌های غیر اینترنتی تغییرات قیمت را به صورت دستی انجام می‌دهند. استفاده از برچسب قیمت دیجیتال برای فروشگاه‌ها همیشه از نظر مالی و عملیاتی منطقی نیست، به ویژه اگر از استراتژی فروش فصلی پیروی کنند. اما منطقی است که کارکنان خود را با ابزارهای فناوری تجهیز کنید تا بتوانند در زمان کمتر و با تلاش کمتر، قیمت‌ها را به روز کنند. سودآوری حرف اول را می‌زند، حتی زمانی که صحبت از مدیریت قیمت‌گذاری می‌شود.

اجزای اصلی مورد نیاز: رایانه های قابل‌حمل، چاپگرهای همراه و مواد مصرفی مناسب هستند.

مدیران قیمت گذاری می توانند بلافاصله اعلان‌های تنظیم قیمت را به فروشگاه های وابسته مجهز به رایانه‌های قابل‌حمل ارسال کنند. پس از تأیید، شخص مسئول می تواند از دستگاه برای راهنمایی در مورد محل دقیق محصول استفاده کند. (اینجا جایی است که یک برنامه واقعیت افزوده بسیار مفید است.) پس از تأیید مکان محصول، مسئول مربوطه می تواند با استفاده از یک چاپگر همراه برچسب قیمت جدید را فوراً چاپ کرده و روی قفسه بچسباند. در عرض چند دقیقه یا چند ثانیه قیمت تغییر می کند.

به علاوه، در این روش کارکنان در حالی که تغییرات قیمت را ایجاد می کنند، مستقیماً مقابل محصولات ایستاده اند که این موضوع به خودی خود احتمال خطا را به حداقل می رساند.

نتیجه؟ سازگاری بیشتر بین سیستم های POS و کالاهای مشخص شده و افزایش دقت قیمت برای همه اقلام. همه اینها رضایت مشتری را افزایش داده و به شما در فروش کمک می کند.

نویسنده: Tim Kane

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.